Pralaya Yoga en PhysioYoga

Pralaya yoga werd ontwikkeld door Robert Boustany. Zijn inzichten en wijsheid hebben mijn liefde voor yoga doen ontwaken.

Daarvoor volgde ik af en toe wel eens een yogales, maar dat waren stuk voor stuk relatief pijnlijke ervaringen, zowel fysiek als emotioneel. Het werd met elke les enkel nog meer duidelijk dat yoga echt niks voor mij was en dat ik nooit echt lenig zou kunnen worden.

Het eerste uur in die eerste les met Robert keerde dit allemaal om. Hier was iemand met ondertussen meer dan 50 jaar ervaring met yoga. Hij leidt sinds 1970 internationaal yogaleraars op, maar werkt ook met ‘gewone’ mensen die zich beperkt voelen. Hij heeft een uniek inzicht in de menselijke anatomie, fysiologie en biomechanica waaruit een uniek yogasysteem is ontstaan. Door de principes van Pralaya Yoga toe te passen werk je samen met je lichaam en samen met de natuur voor meer balans, kracht en souplesse. En het mooie is dat je dit kan toepassen op alle yoga stijlen!

Pralaya Yoga is echter veel meer dan een ‘fysiek’ systeem. Robert ging met evenveel passie op zoek naar hoe het leven werkt, voorbij de grenzen van wat zichtbaar en tastbaar is. Hij is geïnspireerd door de filosofie van de Advaita Vedanta, door de klassieke Sanskriete teksten en door de Tibetaanse en Taoïstische energetische praktijken. De laatste jaren studeert hij bij Swami Vidyadhishananda Giri en de “Hansavedas Self Enquiry Life Fellowship”. In 2014 werd Robert er geïnitieerd in het Kriya Vinyasa yoga systeem binnen de traditie van de Himalaya. Pralaya yoga is de nog steeds evoluerende condensatie van al deze ervaring.

Daarnaast ken ik hem ook als een gewone mens, met een bijzondere smaak voor humor (die ik met hem deel, en waar niet iedereen om kan lachen),
met een enorm groot hart, en met evenveel eigenaardigheden en zwakheden als elke andere mens.
Ik denk dat het duidelijk is dat ik zielsveel van deze mens hou.

Veel van wat ik van Robert heb geleerd is geïntegreerd in PhysioYoga. Daarnaast zijn mijn belangrijkste bronnen mijn meer dan 25 jaar ervaring als Kinesitherapeut en lichaamswerker, Oosterse Krijgskunsten en Geneeswijzen, Dans, de Feldenkrais methode en Freediving.

We hanteren dezelfde principes en dat is ook logisch: het lichaam en de natuur werken met universele principes, we kunnen niets verbeteren aan de natuur (en elke poging daartoe leidt tot regelrechte rampen…).

Pralaya Yoga en PhysioYoga zijn hetzelfde maar anders. Het is dezelfde lichtstraal die gebroken wordt door een andere lens…

Om Shanti Shanti Shanti

pralaya en physioyoga

Leer Yoga op een manier

die jou écht helpt!

Ontdek Authentieke Yoga samen met professionele kine en yoga leraar Bart Denys.

0 Comments

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.