Asana

In de ‘Yoga sutras van Patanjali‘ wordt asana beschreven in het tweede hoofdstuk (Sadhana). Asana vormt het zogenaamde derde been van (Ashtanga) Yoga. Patanjali was een Indiase geleerde en filosoof, wellicht uit de 2e eeuw voor Christus.

In de Yoga sutras wordt een poging gedaan om te beschrijven welke stappen in welke volgorde nodig zijn om tot volledig zelfinzicht te komen: Samadhi.

Iyengar schrijft in  ‘Light on Pranayama‘:

“The practise of asanas, removes the obstructions which impede the flow of prana, and the practise of pranayama regulates the flow of prana throughout the body.”

Het doel van yoga houdingen beoefenen is het verwijderen van belemmeringen in het lichaam zodat de energie vrij kan stromen. Dit betekent letterlijk dat de cellen van ons lichaam over voldoende energie beschikken waardoor ook onze spieren, organen, hersenen, enz… optimaal kunnen functioneren.

Onze Westerse lichamen zijn jammer genoeg eerder niet in staat om de meer traditionele yoga houdingen zo uit te voeren dat ze een dergelijk positief effect hebben. De oefeningen in PhysioYoga zijn gebaseerd en geïnspireerd op die houdingen, maar wel aangepast zodat iedereen, van welk niveau ook, met welke klachten ook er toch voordeel van ervaren. Soms krijg ik de opmerking dat we zo weinig ‘echte’ yoga houdingen beoefenen.

Dit is mijn antwoord:

“Een ‘echte’ yoga houding zorgt ervoor dat de energie in je lichaam beter kan bewegen.”

Probeer es enkele van de lessen zoals we die hier aanbieden en voel voor jezelf of je dit effect kan waarnemen. Je lichaam (en  je geest) zullen er wel bij varen!

Probeer de gratis lessen of schrijf je in voor ons abonnement.

 

asana physioyoga online yogales

Leer Yoga op een manier

die jou écht helpt!

Ontdek Authentieke Yoga samen met professionele kine en yoga leraar Bart Denys.

0 Comments

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.