Waarom is het belangrijk om te investeren in jezelf?

Vandaag wilde ik het even hebben over investeren in jezelf en investeren in wat goed is voor jou.

Ik had een tijdje geleden een kort gesprek met iemand die toen al enkele maanden iedere ochtend de yoga lessen mee volgde. Die persoon vertelde me: “Was de startprijs in het begin niet lager geweest, was ze altijd 30 euro voor het basis abonnement geweest, dan was ik er nooit ingestapt.” Ze was namelijk bij ons begonnen op het moment dat we onze lessen aanboden aan een kleine 10 euro voor een ganse maand.

Ze zei ook: “Maar het doet zoveel deugd en ik kom er ook niet toe om die oefeningen op mijn eentje te doen, ook al weet ik wel hoe ik de oefeningen moet doen en welke er goed voor me zijn. Ik kom er gewoon niet toe om dat dagelijks of op regelmatige basis te doen. En daarom ga ik, ondanks het feit dat ik het misschien wat duur vind, me toch abonneren en blijven abonneren.”

Dat gesprek deed me stilstaan bij de gedachte: “Wat heb je er voor over om je beter te voelen in je lichaam? Om je beter te voelen in je leven? Om meer energie te hebben? Om minder moe te zijn? Om een leven te leiden dat je meer voldoening geeft?” Voor mij persoonlijk is dat al mijn ganse leven een no-brainer. Ik ben altijd al op zoek geweest naar wat mij meer diepgang, vreugde, plezier of voldoening brengt. Een niet aflatende zoektocht die nog steeds aan de gang is. Een zoektocht die nooit ten einde zal zijn.

Ik vraag me vaak af: “Wat heb ik nu echt nodig? Waar zou ik deugd van hebben? Wat is er juist voor mij?” Specifiek de vraag ‘Wat is er juist voor mij?‘ gaat niet enkel over ‘Wat wil ik vandaag?’ of ‘Welk nieuw item wil ik?’ of ‘Wat wil ik precies bereiken in de wereld?’ al heeft dat laatste er misschien toch wel een beetje mee te maken. In ieder geval heeft het niets te maken met materiële zaken. Zelfs als ik met een verlangen zit naar meer inkomen of meer centen dan is dat nog steeds niet de essentie. Als ik op dat moment meer inkomen zou hebben, dan is die essentie niet vervuld.

Waar gaat het dan wel om? 

Het gaat er om dat we dichter bij onszelf komen. Maar hoe doe je dat? Je kan dat zelf proberen invullen en het is een vraag waar je de rest van je leven mee bezig kan blijven. Ik geloof dat het er in de essentie over gaat dat we verbonden zijn met ons hart, dat we ons verbonden voelen met het leven, met liefde en dat we de dingen die we doen in ons leven, de dingen die we uitspreken in ons leven en de dingen die we denken, dat die allemaal samenvallen met hetgeen we echt zijn, met wie we zijn en met wie we ons voelen vanbinnen.

Natuurlijk hebben we allemaal een unieke manier om hier uitdrukking aan te geven. Ik geef daar bijvoorbeeld (onder andere) uiting aan door dit te delen, door (yoga) les te geven, door mensen te behandelen, door te delen wat mij inspireert. Dat alles om mensen, zoals jij die dit leest, meer in contact te brengen met henzelf en hen in alignment te brengen zodat het gemakkelijker wordt om hoofd, hart en buik met elkaar te verbinden. Wat mij betreft is dit het allerbelangrijkste.

Ons platform en de ochtendlessen zijn daarvan één voorbeeld van. Als dat iets is wat jou aanspreekt, kun je je gaan afvragen of het iets zou zijn dat jou dichter bij jezelf zou brengen en hoeveel jou dat waard is.

Wil je onze lessen graag uitproberen?

Ontdek onze proef challenge en krijg 14 dagen toegang tot ons basisabonnement voor maar € 4,95!

Tot binnenkort!

Namasté

Bart

Leer Yoga op een manier

die jou écht helpt!

Ontdek Authentieke Yoga samen met professionele kine en yoga leraar Bart Denys.

1 Comment

  1. hyacinthe

    Ja Bart, de ochtendlessen brengen zoveel positiviteit ! thx

    Reply

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.