De Perfecte Imperfectie

De natuur kan prachtig zijn. Neem bijvoorbeeld de lievelingsbloem van Sophia, de pioenroos. Daarin zien we de perfecte imperfectie want elke bloem is uniek. Tegelijk is hij ook formidabel gestructureerd en georganiseerd volgens de wetten van de natuur. Diezelfde wetten zijn in elk van ons aanwezig. We durven het wel eens te vergeten maar ook wij zijn allemaal wezens van de natuur.

Jawel, ieder van ons maakt deel uit van de natuur. Wanneer je daar helemaal mee in alignment komt (daarmee bedoel ik, als je je hele wezen daarop afstemt), dan ervaar je het leven op een andere manier. Alles wordt een stuk intenser en duidelijker te voelen. Dat is waarschijnlijk een grote reden waarom mensen vaak aarzelen om dieper te duiken in het proces van bewustwording en ook in yoga. Ik krijg wel vaker te horen dat PhysioYoga best wel confronterend is.

Wat PhysioYoga anders maakt is namelijk dat we iedereen uitnodigen om dieper te gaan voelen en met meer fijn gewaarzijn te gaan ervaren wat er met onszelf en rond ons gebeurt. Ook zijn de oefeningen van die aard dat ze meer energie laten stromen doorheen je systeem. Dat gebeurt ook letterlijk in de spieren door je gewrichten in de juiste lijn te zetten. Daardoor worden andere spieren geactiveerd, vaak spieren die geneigd zijn om minder te werken, die we minder of te weinig gebruiken in ons dagelijkse leven. Dat alles zorgt voor een energie- en bloeddoorstroming en meer energie in je ganse systeem, wat op zijn beurt alles wat emotioneel is en ons durft te verzwakken, mee naar boven brengt. Dat kan voor weerstand zorgen.

Daar heb ik natuurlijk alle begrip voor! Probeer maar eens iets structureels te gaan veranderen in je leven. Ik kijk bijvoorbeeld naar mezelf wanneer het komt op koekjes eten. Ik eet zo graag koekjes en wanneer ik daarmee moet stoppen, dan voelt het alsof mijn hele leven, mijn ganse structuur overhoop wordt gehaald. Het voelt soms zelfs (zeker als ik wat emotioneel of moe ben) alsof er niets goeds meer over blijft in het leven, alsof ik geen beloning meer heb voor alle inspanningen die ik lever. Ik begrijp die weerstand dus zeker! Weerstand is iets dat we allemaal ervaren wanneer we op het punt staan om iets te veranderen.

Dat alles terwijl toch veel mensen die ik tegenkom of waar ik mee praat net verlangen om te veranderen. Ze willen graag diepgaande veranderingen doorvoeren om zo meer te kunnen genieten van het leven. Dus blijft het steeds een contradictie. En in die contradictie kunnen yoga en meditatie en alles dat meer bewustzijn creëert, helpen om die veranderingen te integreren in je leven.

blogpost perfecte imperfectie dieper bewustzijn veranderingen veranderen

Leer Yoga op een manier

die jou écht helpt!

Ontdek Authentieke Yoga samen met professionele kine en yoga leraar Bart Denys.

0 Comments

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.